Menu

HALL OF SHAME

Ποδόσφαιρο: Ψωμιάδης, Γρανίτσας, Παππάς, Νοτιάς, Θανόπουλος, Αδαμίδης, Κασνακίδης, Δημητρέλος, Original, ΑΡΔ
Μπάσκετ: Φιλίππου, Γρανίτσας, Δρόσος, Καραμανλής, Original - Βόλεϊ: Αλεξίου, Original, ΑΡΔ

Αξιολόγηση ρόστερ 2019-2020 και μεταγραφολογία


Η σαιζόν 2019-2020 τύποις δεν έχει λήξει, καθώς εκκρεμεί η διεξαγωγή του Τελικού Κυπέλλου. Ωστόσο, έως τότε μεσολαβεί ένας μήνας, μέσα στον οποίο τα ρόστερ των ομάδων αναμένεται να διαφοροποιηθούν, ήδη δε το μεταγραφικό «πάρε-δώσε» έχει ξεκινήσει προ πολλού. Είναι επομένως ώριμη η στιγμή για την καθιερωμένη «καναπεδάτη» αξιολόγηση των ποδοσφαιριστών μας και την πρόταση για το ρόστερ της επόμενης ημέρας.


Τερματοφύλακες
Βασίλης Μπάρκας
Συμμετοχές: 33 (πρωτάθλημα 28, κύπελλο 1, Europa League 4) – Γκολ που δέχτηκε: 26 (πρωτάθλημα 20, κύπελλο 2, Europa League 4)
Ο βασικός γκολκίπερ της ΑΕΚ αποτελεί ήδη παρελθόν, αφού μεταγράφηκε στη Σέλτικ έναντι 5 εκατομμυρίων ευρώ, ποσό ρεκόρ στα κιτρινόμαυρα χρονικά, καθώς το μέχρι πρότινος υψηλότερο ανερχόταν στα 3,8 εκατομμύρια για τον Παπασταθόπουλο από την Τζένοα το 2008. Σταθερός, συνεχώς βελτιούμενος, ελαχιστοποίησε, σχεδόν μηδένισε τις γκάφες, κυριάρχησε επιτέλους και στον «αέρα» και κατεύθυνε ικανοποιητικά την άμυνα. Έδειξε εν ολίγοις ότι είχε φτάσει στο σημείο να διαθέτει το βασικό σετ ικανοτήτων για ομάδα πρωταθλητισμού, αφού δεν «κόστισε» βαθμούς κι ας μην προσέδωσε κάτι το έξτρα. Από τους αυλικούς διακινούνταν το αφήγημα ότι η μεταγραφή του θα μπορούσε να ανέλθει σε 8 ή ακόμα και σε 10 εκατομμύρια. Ο Βασίλης βέβαια δεν είχε κάποιο «παράσημο» στο βιογραφικό του για να δικαιολογούνται τέτοια ποσά. Δεν ήταν ο «πρωταθληματικός τερματοφύλακας του 2018». Μόλις 5 ματς έπαιξε σε κείνο το πρωτάθλημα. Ο Ανέστης ήταν εκείνος που ξεκίνησε βασικός, έγραψε 10 συμμετοχές και όταν τον «τελείωσε» ο Μελισσανίδης, τη θέση του βασικού πήρε ο Τσιντώτας (15 ματς). Δεν ήταν ο τερματοφύλακας της υποτιθέμενης «μεγάλης πορείας στο Europa League», μόνο στα δύο ματς με την Ντιναμό Κιέβου έπαιξε (παρατήρηση: είναι αποκαρδιωτικό η απλά αξιοπρεπής αυτή παρουσία της ΑΕΚ στη διοργάνωση, όπου επιτέλους προκρίθηκε από τον όμιλο στη φάση των «32», αυτό που κάποτε θεωρούνταν αυτονόητο δηλαδή, έπεφτε δε κατακραυγή που η ομάδα δε συνέχιζε και πέρα από τους «32», βλ. Χετάφε 2007-08 επί επάρατου κοντού, να περιβάλλεται με τέτοιες θριαμβολογίες –δείγμα των περιορισμένων δυνατοτήτων της ηγεσίας της ΑΕΚ και των χαμηλωμένων απαιτήσεων του σημερινού κοινού της). Ποιων «στιγμών» τερματοφύλακας υπήρξε ο Μπάρκας; Των δύο χαμένων τελικών κυπέλλου στο ΟΑΚΑ από τον ΠΑΟΚ. Του 0-0-6 στο ChampionsLeague, όταν το τέρμα του μετατράπηκε σε σπερματαποθήκη. Της 4άρας πέρσι από τον ΟΣΦΠ. Ίσως γι’ αυτό φέτος να «προστατεύτηκε» στα κρίσιμα ματς απέναντι στον εν λόγω αντίπαλο. Να μην στραπατσαριστεί κι άλλο η «βιτρίνα». Ευτυχώς για τις ανάγκες της ΠΑΕ, οι δύο προκριματικοί αγώνες του ChampionsLeague κόντρα στους Σκωτσέζους και οι εκεί καλές εμφανίσεις του Μπάρκα αποτυπώθηκαν στη μνήμη των ιθυνόντων των Κελτών.

Παναγιώτης Τσιντώτας
Συμμετοχές: 14 (πρωτάθλημα 9, κύπελλο 5) – Γκολ που δέχτηκε: 14 (πρωτάθλημα 11, κύπελλο 3)
«Έκανε τα ρεπό» του Μπάρκα στο κύπελλο, τον αντικατέστησε για λίγο τον Οκτώβριο στο πρωτάθλημα όταν έσπασε τον αντίχειρά του, ενώ πρόσφατα ανέλαβε να φάει τα γκολ από τον Ολυμπιακό, στα ματς που το «κλαρίνο» μύριζε από χιλιόμετρο, «προστατεύοντας» την εικόνα του εκτιθέμενου στη βιτρίνα Μπάρκα. Αν υπήρχε βραβείο του «συναδέλφου της χρονιάς» θα έπρεπε ήδη να του έχει απονεμηθεί. Αν ισχύουν τα δηματοπέιπερ και τα κεφτεδογραφήματα πως όταν ανανέωσε το συμβόλαιό του το καλοκαίρι του 2018 ζήτησε μόνο ένα αυτοκίνητο και από μισθό «ό,τι προαιρείται» η εργοδοσία, τότε η θέση του στην ομάδα είναι ασφαλής εις το διηνεκές. Ο Τσιντώτας υπήρξε ο «πρωταθληματικός» τερματοφύλακας του 2018, με σχετικά καλές εμφανίσεις, αφότου όμως έχασε τη θέση του από τον Μπάρκα, στο φινάλε εκείνης τη σαιζόν, κάθε φορά που την τελευταία διετία κλήθηκε να τον αντικαταστήσει, εμφανίστηκε ασταθής, επιρρεπής στο λάθος, «εκτός ρυθμού» -κατά το δημοσιογραφικό κλισέ. Είναι προφανές το ρίσκο που θα πάρει η διοίκηση της ΑΕΚ, ένεκα της οικονομικής της πολιτικής, να τον αναβαθμίσει σε βασικό. Προφανές επίσης πως κάθε Ενωσίτης ελπίζει το ρίσκο να «βγει», κόντρα στις αρδολογίες που ήδη ετοιμάζονται για τον «κακό γκρινιάρη κόσμο» που εχθρεύεται την ομάδα ή δεν σέβεται τον Τσιντώτα.

Γιώργος Αθανασιάδης
Συμμετοχές: 0
Η ακατανόητη πρακτική της ΑΕΚ να μην αναθέτει τη θέση του «τρίτου» τερματοφύλακα σε κάποιο νέο από τα τμήματα υποδομής της και να του δίνει ένα-δύο ματς μέσα στη σαιζόν, όπως κάνουν π.χ. ο ΟΣΦΠ και ο ΠΑΟΚ, αλλά να την επιφυλάσσει σε κάποιον ήδη «φτασμένο» και να τον έχει αδρανή ολόκληρη τη σαιζόν, συνεχίστηκε και φέτος. Έτσι, ο Γιώργος Αθανασιάδης προστέθηκε στη λίστα συναδέλφων του (Μάκης Γιαννίκογλου 2018-2019, Ηλίας Βούρας 2015-2017, Φώτης Καραγκιολίδης 2015-2016), που αμείβονταν επί ένα χρόνο απλά για να κάνουν γυμναστική και να βλέπουν από κοντά τα ματς. Θα αναρωτηθεί κανείς αν υπάρχει πράγματι κάποιος από τις ακαδημίες της ΑΕΚ να αξίζει… Φέτος φημολογείται ότι η κατάσταση θα αλλάξει, ο Αθανασιάδης θα προβιβαστεί σε αναπληρωματικό του Τσιντώτα και σίγουρα θα γράψει κάποιες συμμετοχές, ειδικά στο Κύπελλο, ενώ ως «τρίτος» θα προκριθεί κάποιος από τα τμήματα υποδομής. Όχι προφανώς λόγω βελτίωσης των αγωνιστικών προδιαγραφών των πολύπαθων κιτρινόμαυρων ακαδημιών, αλλά λόγω της τιγρίσιας οικονομικής πολιτικής.


Κεντρικοί αμυντικοί
Στράτος Σβάρνας
Συμμετοχές: 30 (πρωτάθλημα 21, κύπελλο 6, Europa League 3) – Γκολ: 2 (πρωτάθλημα 1, κύπελλο 1)
Εξαιρετικός καθ’ όλη τη σαιζόν, εκτός από εκείνη τη φορά τώρα πρόσφατα που δεν κατάλαβε καν πού βρισκόταν ο Ελ Αραμπί που «κάρφωσε» ανενόχλητος τον Τσιντώτα. Και εκείνη τη φορά που έχασε τον Λάρσον στην εντός έδρας απώλεια βαθμών με τον Άρη. Και την άλλη φορά που δεν μπορούσε να υπολογίσει πού κατεβαίνει η μπάλα και πού τρέχει ο αντίπαλος, έχασε τον Λάρσον και δεν κατάλαβε καν πώς του έκανε πέναλτι, στον πρώτο ημιτελικό με τον Άρη. Και πέρσι το καλοκαίρι στο εντός με την Κραϊόβα που έχανε συνέχεια τον προσωπικό του αντίπαλο, έναν απίθανο τυπά, ίδιο με τον Κρισάντους σε ικανότητα, αλλά με μακρύ μαλλί, που ευτυχώς σπαταλούσε σωρηδόν τις ευκαιρίες και δεν μας απέκλεισε. Και μια βδομάδα μετά που ξαναέχανε τον προσωπικό του αντίπαλο, με την Τράμπζονσπορ, αλλά δυστυχώς εκείνος αποδείχθηκε κανονικός ποδοσφαιριστής, έκανε χατ-τρικ και μας πέταξε εκτός θεσμού. Και στο 1-2 από την Ξάνθη που έφυγε να μαρκάρει αναίτια μακριά από την περιοχή σετάροντας το δεύτερο γκολ των Καλπατζίδηδων. Τελοσπάντων, ο Σβάρνας ήταν εξαιρετικός σε κάθε ματς που έπαιξε, αν εξαιρέσει κανείς όλες εκείνες τις φορές που έχανε τα αυγά και τα πασχάλια στα μαν-του-μαν μαρκαρίσματα και κόστιζε γκολ και βαθμούς. Αλλά κατά τ’ άλλα εξαιρετικός. Βαθμολογία: 8/10. Κάπως έτσι θα συνοψιζόταν η κριτική στον εν λόγω παίκτη αν βρισκόμασταν στο κεφτεδοσάιτ. Το ότι ο Σβάρνας, αμυντικός που δεν έπιασε ούτε στην ΑΕΚ της Β’ Εθνικής, ούτε δύο σαιζόν που δόθηκε στην Ξάνθη, έχει επιστρέψει εδώ και δύο χρόνια και όχι μόνο πιάνει θέση στο ρόστερ, αλλά είναι και βασικός(!), αποκαλύπτει με τον πιο φρικαλέο τρόπο την τοποθέτηση σε δεύτερη μοίρα από τη διοίκηση της αγωνιστικής προόδου της ομάδας.

Μάριος Οικονόμου
Συμμετοχές: 28 (πρωτάθλημα 25, κύπελλο 2, Europa League 1) – Γκολ: 1 (πρωτάθλημα 1)
Το έτερον ήμισυ του κωμικοτραγικότερου αμυντικού διδύμου στη σύγχρονη ιστορία της ΑΕΚ έχει ένα κομβικό μειονέκτημα σε σχέση με το Σβάρνα. Δεν είναι κεφτεδοπουλέν. Η ανεπάρκειά του επομένως επισημαίνεται πολύ πιο εύκολα. Τεράστια επιτυχία Λυμπερόπουλου-Ουζουνίδη-Μελισσανίδη η εσπευσμένη δαπάνη 700.000 ευρώ πέρσι το χειμώνα για να καλυφθεί η οψιόν αγοράς που είχε θέσει η Μπολόνια. 800.000 ευρώ συνολικά (100.000 ευρώ ήταν το ποσό που δόθηκε το καλοκαίρι του 2018 για να έρθει δανεικός) πεταμένα.

Όγκνιεν Βράνιες
Συμμετοχές: 26 (πρωτάθλημα 18, κύπελλο 4, Europa League 4) – Γκολ: 2 (πρωτάθλημα 1, κύπελλο 1)
Γνωστά όλα τα πλεονεκτήματα του Βόσνιου (γρήγορος, αλτικός, καλός κεφαλοσφαιριστής, δυναμικός στα μαρκαρίσματα, πρώτος συνήθως στην μπάλα) και όλα του τα μειονεκτήματα (μέγας «καρτάκιας», αδικαιολόγητα νεύρα πολλές φορές, «βόμβα» στα αποδυτήρια). Εάν εξασφαλίζονται συνθήκες τέτοιες που να ελαχιστοποιούν τα μειονεκτήματά του (λ.χ. «κώδικας επικοινωνίας» με τον Καρέρα, αποδοχή από συμπαίκτες), ο Βράνιες αξίζει να αποτελεί βασικό στέλεχος του ρόστερ και πρέπει να καταβληθεί προσπάθεια να επιστρέψει. Αλλιώς, η Ένωση είναι υποχρεωμένη να τον αντικαταστήσει με αμυντικό παρόμοιου βεληνεκούς. Αλίμονο, παίκτες ίδιας αξίας υπάρχουν δεκάδες. Το γεγονός ότι επί δύο χρόνια ο οργανισμός ΑΕΚ περιστρέφεται γύρω από τον Βράνιες για την κάλυψη της θέσης του βασικού στόπερ δεν πρέπει να συνδέεται με τη δημοφιλία του παίκτη στον κόσμο της, αλλά με την ανικανότητά της να βρει αντάξιο αντικαταστάτη, αφού δεν διαθέτει χρήματα σε σκάουτς και μάνατζερς για να της βρουν έναν τέτοιον.

Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι
Συμμετοχές: 25 (πρωτάθλημα 21, κύπελλο 3, Europa League 1) – Γκολ: 3 (πρωτάθλημα 3)
Ένας από τους αξιοπρεπέστερους, «τιμιότερους» κεντρικούς αμυντικούς στη σύγχρονη Ιστορία της ΑΕΚ. Η ευπάθειά του σε τραυματισμούς και η ηλικία του απαγορεύουν το σενάριο να λογίζεται βασικός, αν βέβαια και η ΑΕΚ θέλει να λογίζεται σοβαρός ποδοσφαιρικός οργανισμός. Ήδη από φέτος δεν θα έπρεπε να θεωρείται ως τέτοιος. Ο Ουκρανός μπορεί άνετα ως «αναπληρωματικός πολυτελείας» να δώσει 15-20 ποιοτικά ματς μέσα στη σαιζόν, βοηθώντας σε κρίσιμα σημεία, ειδικά σε συστήματα με τριάδα πίσω, ώστε να καλύπτεται η φυσιολογική «σκουριά» του από το χρόνο και οι ολοένα πιο αργές αντιδράσεις του. Σημαντικός ως προσωπικότητα για τα αποδυτήρια και χρήσιμος ως «δάσκαλος» για οποιονδήποτε νεαρό μαθητεύσει στη θέση. Ορθώς θα μείνει για ακόμα μία χρονιά, αρκεί να αξιοποιηθεί σωστά.

Ζίγκα Λάτσι
Συμμετοχές: 1 (πρωτάθλημα 1) – Γκολ: 0
Προφανώς δε γίνεται να κριθεί με μία μόνο εμφάνιση. Ας περιμένουμε να τον δούμε του χρόνου. Καμία εμπιστοσύνη στα ρεπορτάζ των αυλοκολάκων.


Δεξιά μπακ
Μιχάλης Μπακάκης
Συμμετοχές: 33 (πρωτάθλημα 27, κύπελλο 5, Europa League 1) – Γκολ: 1 (πρωτάθλημα 1) – Ασίστ: 0
Ο Γεωργέας της νέας εποχής διένυσε φέτος τη χειρότερη σαιζόν του, με αμέτρητες λάθος πάσες, τραγελαφικά κοντρόλ και μεγάλο πισωγύρισμα στο υποτιθέμενο δυνατό του κομμάτι: την εν γένει αξιοπρεπή εκτέλεση των αυστηρώς αμυντικών του καθηκόντων. Ουκ ολίγες φορές εκτέθηκε από τους αντίπαλους πλάγιους, με αποκορύφωμα το φινάλε της σαιζόν, όταν ο Ραντζέλοβιτς του Ολυμπιακού τον έκανε να ψάχνεται για σακούλες εμετού. Δε νομίζω ότι ο παίκτης έχει να δώσει κάτι παραπάνω πια στην ΑΕΚ. Ολοκλήρωσε αισίως την έκτη του σαιζόν στα κιτρινόμαυρα. Σίγουρα στην πρώτη του σαιζόν, στη Β’ ακόμα, έδειξε ότι είναι παίκτης για Α’. Έμεινε στάσιμος τις δύο επόμενες σαιζόν, χωρίς να προσφέρει τίποτα ουσιαστικά, ένεκα ίσως και της ρήξης χιαστού που είχε υποστεί την άνοιξη του 2015. Απέδωσε τα μέγιστα τη σαιζόν του πρωταθλήματος, αγωνιζόμενος όμως όχι πάντα στη θέση του, αλλά ως τρίτο στόπερ σε 3-5-2, με έναν προπονητή που γενικά ήξερε να καλύπτει αδυναμίες και εν μέσω γενικότερων ευνοϊκών συγκυριών (πόσες φορές ο Μανόλο δεν «κάλυψε» τον Μπακάκη με τον Γκάλο μπροστά του ή πόσες φορές δεν γυρνούσε σκυλίσια πίσω ο Λάζαρος, ω ναι ο Λάζαρος). Κανείς δεν του αρνείται τα σχετικά εύσημα. Κινήθηκε στην απόλυτη μετριότητα πέρσι, όντας ξεκάθαρα υποδεέστερος του Γκάλο που αποχώρησε στο τέλος της σαιζόν. Και ήρθε έπειτα η φετινή τραγική χρονιά. Κανονικά πρέπει να αποτελέσει παρελθόν και η ομάδα να κινηθεί για την απόκτηση ενός βασικού, πλήρους επιθετικά και αμυντικά δεξιού μπακ-κολώνας, με το ανάλογο κόστος προφανώς. Δε θα γίνει κάτι τέτοιο και θα συνεχίσουμε να βλέπουμε Μπακάκη μέχρι να ανοίξει η ΟΠΑΠ Αγία Αρένα Σοφιά το νέο γήπεδο τελοσπάντων. Απολαμβάνει άλλωστε και ασυλίας από τους ΑΡΔ. Αλησμόνητο το κείμενο-όνειδος για την αθλητική δημοσιογραφία του Καζαμπούμπου, μετά τον ερχομό του Παουλίνιο, με θέμα την υποχρέωση να μη χάσει θέση βασικού ο Μπακάκης.

Παουλίνιο Μότα
Συμμετοχές: 27 (πρωτάθλημα 21, κύπελλο 3, Europa League 3) – Γκολ: 0 – Ασίστ: 6 (πρωτάθλημα 4, κύπελλο 1, Europa League 1)
Ποια καλύτερη απόδειξη για το χαμηλό αγωνιστικό «ταβάνι» του Δικεφάλου, όταν ένας απλά μέτριος παίκτης «της σειράς» χρησιμεύει και προσφέρει εντέλει περισσότερο από τον θεωρούμενο βασικό του δεξιό μπακ; Το γεγονός δε ότι την σέντρα του Παουλίνιο ο Μπακάκης δεν μπορεί να την βγάλει ούτε στο όνειρό του κάνει ακόμα πιο επώδυνη την παραπάνω παραδοχή.

Σταύρος Βασιλαντωνόπουλος
Συμμετοχές: 3 (πρωτάθλημα 2, κύπελλο 1) – Γκολ: 0 – Ασίστ: 0
Ο αιώνιος δανεικός της ΑΕΚ πρόλαβε τουλάχιστον φέτος να γράψει κάποιες συμμετοχές με την ομάδα στην οποία ανήκει από το 2015. Ευχές για υγεία και καλή συνέχεια στην καριέρα του.


Αριστερά μπακ
Έλντερ Λόπες
Συμμετοχές: 30 (πρωτάθλημα 23, κύπελλο 4, Europa League 3) – Γκολ: 1 (πρωτάθλημα 1) – Ασίστ: 4 (πρωτάθλημα 3, Europa League 1)
Παίκτης χωρίς ισορροπία ο Πορτογάλος, πολύ καλύτερος στα επιθετικά του καθήκοντα απ’ ότι στα αμυντικά. Αξίζει να βρεθεί για άλλη μία χρονιά στο ρόστερ, πρέπει να στηρίζεται όμως από ικανό κεντρικό αριστερό στόπερ κάτι που πολλές φορές δε συνέβαινε φέτος. Μια ΑΕΚ αξιώσεων θα φρόντιζε για ένα πλήρες αριστερό μπακ, με τον Λόπες να μένει δεύτερος.

Νίκλας Χουλτ
Συμμετοχές: 18 (πρωτάθλημα 14, κύπελλο 3, Europa League 1) – Γκολ: 0 – Ασίστ: 0
Ο ορισμός της χρυσής μετριότητας. Ο Σουηδός δεν έκανε ποτέ τη διαφορά, έδωσε μεν βοήθειες στο β’ μισό της πρωταθληματικής σαιζόν και κάλυψε αξιοπρεπώς μόνος του το αριστερό άκρο πέρσι, μετά τον τραυματισμό του Λόπες, υστέρησε όμως χαρακτηριστικά φέτος. Έφυγε ήδη και μάλλον δεν θα λείψει σε κανέναν.


Αμυντικά χαφ
Αντρέ Σιμόες
Συμμετοχές: 36 (πρωτάθλημα 28, κύπελλο 4, Europa League 4) – Γκολ: 3 (πρωτάθλημα 3) – Ασίστ: 0
Ο Αντρέ συμπλήρωσε πενταετία με τα κιτρινόμαυρα και αποτελεί μια από τις βασικές φιγούρες της νέας εποχής. Σεβασμός. Εξαιρετικός στις πρώτες τρεις σαιζόν (2015-2018), καθοριστικός στην κατάκτηση του Κυπέλλου του 2016 και του Πρωταθλήματος του 2018 (αυτός ήταν ο πρωταθληματικός Αρχηγός, όχι ο Μάνταλος), σταθερά κακός από πέρσι και μέχρι και τη διακοπή λόγω κορονοϊού. Στα πλέι-οφ εμφανίστηκε και πάλι ο παλιός καλός Σιμόες. Είναι δεδομένο ότι ο παίκτης στερείται τεχνικής και δημιουργικών ικανοτήτων και αποδίδει μόνο όταν περιορίζεται σε αμιγώς αμυντικά καθήκοντα και δη σε συστήματα με πολυπρόσωπο κέντρο και κοντινές τις γραμμές. Κάθε φορά που πληρούνταν αυτές οι προϋποθέσεις (επί Πογέτ, επί πρωταθληματικής σαιζόν και εσχάτως με Καρέρα), ο Πορτογάλος διέπρεψε. Ίσως θα έπρεπε να αφεθεί να εξαντληθεί το συμβόλαιό του πέρσι τον Ιούνιο που έληγε, με τον ίδιο εντωμεταξύ να αφεθεί να συνεχίζει να παίζει και να προσφέρει ό,τι είχε ακόμα να δώσει, όπως ακριβώς συνέβη με τον Γκάλο. Αντ’ αυτού υπέστη το τιγρίσιο καψώνι του «καρφώματος του δελτίου» και ανανέωσε ξενερωμένος, γνωρίζοντας ότι δεν πρόκειται ποτέ να αμειφθεί με περισσότερα από την ΑΕΚ, όσα χιλιόμετρα και να γράψει. Πλέον, με την ηλικία να τον βαραίνει, για να επανέλθει η Ένωση στον πρωταθλητισμό χρειάζεται έναν πολύ καλύτερο παίκτη στη θέση της «άγκυρας», και με δημιουργικές ικανότητες, πέραν των ανασταλτικών, με τον Ανδρέα σε ρόλο αναπληρωματικού.

Κώστας Γαλανόπουλος
Συμμετοχές: 15 (πρωτάθλημα 13, Europa League 2) – Γκολ: 1 (πρωτάθλημα 1) – Ασίστ: 0
Τέσσερα χρόνια μόνιμα «ανερχόμενο ταλέντο». Έως πότε; Φοβάμαι ότι μετά και τον τραυματισμό και την αποθεραπεία, που σύμφωνα με τα ρεπορτάζ εξελίχθηκε άσχημα, το τρένο της εξέλιξης χάθηκε οριστικά για το Γαλανόπουλο, τη μόνη σοβαρή περίπτωση παίκτη που αναδείχτηκε από το συντομότερο ανέκδοτο στον κιτρινόμαυρο οργανισμό, ήτοι τις Ακαδημίες. Όσο προλάβαμε να τον δούμε φέτος, δεν παρατηρήσαμε καμία τεχνική ή τακτική βελτίωση, μόνο τρέξιμο και καλές προθέσεις…


Κεντρικά χαφ
Νέναντ Κρίστιτσιτς
Συμμετοχές: 38 (πρωτάθλημα 29, κύπελλο 5, Europa League 4) – Γκολ: 2 (πρωτάθλημα 1, κύπελλο 1) – Ασίστ: 3 (πρωτάθλημα 2, κύπελλο 1)
Το μεγάλο ερωτηματικό της σαιζόν. Τόσο πέρσι, όσο και φέτος στο ξεκίνημα, έβγαζε εικόνα ταλαίπωρου βετεράνου του Α’ Παγκοσμίου που συμμετέχει δύσθυμα σε φιλικό αγώνα απομάχων για την αντιμετώπιση μετατραυματικού στρες. Επί Καρέρα και μέχρι την διακοπή λόγω πανδημίας μεταμορφώθηκε σε ποδοσφαιριστή, όχι διαφοράς, αλλά έστω επαρκή να προσφέρει δυο-τρία πραγματάκια σε ένα ικανοποιητικό βαθμό για τα σημερινά ελληνικά στάνταρ: καλό κοντρολάρισμα του ρυθμού του ματς, εξασφάλιση κατοχής και καλής κυκλοφορίας στο χώρο του κέντρου, ορισμένες επιτυχημένες κάθετες. Στα πλέι-οφ άρχισε και πάλι να φθίνει. Στην ΑΕΚ του 2002-2003, την πληρέστερη που έχω δει, η παρουσία του Κρίστιτσιτς δεν θα αποτελούσε πηγή προβληματισμού. Με Ζαγοράκη-Κατσουράνη δίδυμο στα χαφ, θα βοηθούσε κι αυτός εδώ κι εκεί, όπως ο «τίμιος» Μιλέν Πετκόφ. Στη σημερινή μελισσανίδεια ΑΕΚ που από τον Κρίστιτσιτς περιμένει να είναι ο «Κατσουράνης» της, ο σκεπτικισμός περισσεύει. Οι ελπίδες πέφτουν στο Μάσιμο Καρέρα να βρει τα κατάλληλα σχήματα, μέσα από τα οποία ο Σέρβος επιτέλους να παρουσιάσει ένα σταθερά καλό πρόσωπο.

Νταμιάν Σιμάνσκι
Συμμετοχές: 21 (πρωτάθλημα 16, κύπελλο 5) – Γκολ: 1 (πρωτάθλημα 1) – Ασίστ: 1 (πρωτάθλημα 1)
Τύπος μέσου που οι φανατικοί του FM νομίζω θα χαρακτηρίζανε ως «ball winning midfielder». Έχει σίγουρα 2-2.5 κλεψίματα μ.ο. ανά ματς. Καλός στο πρέσινγκ, πολύ τρέξιμο, με αδύνατο σημείο έως τώρα τα τελειώματά του όταν ανεβαίνει στην αντίπαλη περιοχή και του παρουσιάζονται ευκαιρίες να σκοράρει. Σίγουρα χρήσιμος για το ρόστερ, μακάρι να εξελιχτεί σε νέο Γιόχανσον.

Ανέλ Σαμπανάτζοβιτς
Συμμετοχές: 13 (πρωτάθλημα 11, κύπελλο 2) – Γκολ: 0 – Ασίστ: 0
Δεν μπορεί να βγει συμπέρασμα για το γιο του Ρέφικ, οι παρουσίες του ήταν είτε ολιγόλεπτες ή σε διαδικαστικά ματς. Καλά-καλά ακόμα δεν ξέρουμε τι θέση παίζει. 6άρι; 8άρι; 10άρι; Και πάλι θα πω ότι σε άλλες εποχές δεν θα υπήρχε κανένας προβληματισμός. Μέσα σε ένα ρόστερ με αστέρια και παιχταράδες θα τον έβρισκε σιγά-σιγά το δρόμο του και όποιος ανερχόμενος άξιζε. Στην ΑΕΚ της «διαχείρισης» και της υποχρηματοδότησης του αγωνιστικού τμήματος, που κάθε παίκτης «μετράει» και από κάθε παίκτη απαιτείται να αποδώσει άμεσα, καθώς δεν υπάρχουν κάποιες σταθερές να αποδίδουν εγγυημένα κάθε μέρα (όπως κάποτε ο Ντέμης, ο Τσάρτας, ο Κατσουράνης, παλιότερα ο Σαβέβσκι, ο Μανωλάς κ.α.), το πιθανότερο είναι ένας άγουρος νέος, εάν δεν είναι το σπάνιο «wonderkid», να «χαθεί».

Νταβίντ Σιμάο
Συμμετοχές: 7 (πρωτάθλημα 4, Europa League 3) – Γκολ: 0 – Ασίστ: 0
400.000 ευρώ στην Αμβέρσα για τη μεταγραφή και ετήσιος μισθός που σύμφωνα με τα λεγόμενα του παίκτη είναι ο μεγαλύτερος που πήρε ποτέ στην καριέρα του. Και είναι 30 χρονών. Εξαιρετικό στήσιμο ομάδας από Μελισσανίδη-Λυμπερόπουλο-Καρντόσο το προηγούμενο καλοκαίρι. Ο παίκτης γυρίζει από το δανεισμό του στο Ισραήλ και πρέπει να βρεθεί φόρμουλα να αποχωρήσει.


Επιθετικά χαφ
Πέτρος Μάνταλος
Συμμετοχές: 40 (πρωτάθλημα 30, κύπελλο 6, Europa League 4) – Γκολ: 11 (πρωτάθλημα 6, κύπελλο 2, Europa League 3) – Ασίστ: 12 (πρωτάθλημα 11, κύπελλο 1)
Εύκολα για 6η συνεχόμενη χρονιά ο πιο πολυσυζητημένος παίκτης της Ένωσης. Ο Μάνταλος δευτεραγωνιστής, ο Μάνταλος που δεν χτυπάει τα στημένα, που δεν είναι αρχηγός, ηγέτης, «Τσιάρτας», ο Μάνταλος που παίζει στα χαφ και όχι αριστερά στην τριάδα των φορ, που μαρκάρει χωρίς «puta madre», είναι ευτύχημα για την ΑΕΚ. Ο Μάνταλος ως πρωταγωνιστής, αστέρι, ηγέτης, «καλύτερος Έλληνας παίκτης» της ομάδας, είναι βαρίδιο. Τόσα χρόνια χιλιοαναλύθηκαν τα καλά και τα στραβά του Μάνταλου. «Έχει» και την κάθετη, «έχει» το κουβάλημα της μπάλας, «έχει» το ξεμαρκάρισμα και κάποιες καλές τεχνικές κινήσεις, αλλά όχι σε τέτοιο βαθμό ώστε να αποδίδει σταθερά καλά, να κάνει τη διαφορά στο υψηλότατο επίπεδο, να ανταποκρίνεται στα στάνταρ των προηγούμενων που κουβάλησαν τον τίτλο του ηγέτη της μεσοεπιθετικής λειτουργίας της ΑΕΚ. Θα σκοράρει κάθε χρόνο μερικά γκολ, θα απωλέσει όμως τα διπλάσια. Τεχνικά εύστοχα σουτ εκτός περιοχής ή 40άρες μπαλιές όπως π.χ. έβγαλε ο Φορτούνης στον Ραντζέλοβιτς ακόμα αγνοούνται. Εν πάση περιπτώσει, δεν τίθεται προς συζήτηση το αν αξίζει θέση σε ρόστερ πρωταθληματικής ΑΕΚ. Ο ρόλος είναι το πρόβλημα.

Τσίκο Ζεράλδες
Συμμετοχές: 6 (πρωτάθλημα 3, Europa League 3) – Γκολ: 0 – Ασίστ: 0
Κομμάτι ήδη της κιτρινόμαυρης «καλτ» μυθολογίας. Από το ότι ήρθε δανεικός από την Σπόρτινγκ χωρίς οψιόν ως προσωπικό πουλέν του Καρντόσο, βγάζοντας εκτός ομάδας ουσιαστικά τον Μπακασέτα, μέχρι τις φήμες για κροατικό ξύλο στην προετοιμασία, το όλο πακέτο προσφέρεται για μελλοντικά αφιερώματα σε σουρεάλ καταστάσεις.

Φοίβος Μπότος
Συμμετοχές: 2 (πρωτάθλημα 2) – Γκολ: 0 – Ασίστ: 0
Προφανώς κανένα περιθώριο για κριτική.


Πλάγιοι μεσοεπιθετικοί
Ντανιέλε Βέρντε
Συμμετοχές: 37 (πρωτάθλημα 30, κύπελλο 4, Europa League 3) – Γκολ: 6 (πρωτάθλημα 6) – Ασίστ: 4 (πρωτάθλημα 3, κύπελλο 1)
Αν η μεταγραφή του από τη Ρόμα δεν στοίχιζε 1 εκατομμύριο ευρώ και δεν εξελισσόταν σε σήριαλ ολόκληρου του καλοκαιριού, σήμερα θα αντιμετωπίζαμε τον Βέρντε σαν τον Λούκας Μπογιέ. Ανάξιος των προσδοκιών, αδιάφορος, να περάσει ο επόμενος. Ήταν όμως τέτοιο το ποσό για τα δεδομένα που μας συνήθισε ο εθνάρχης, τέτοιο το λιβάνισμα από την Αυλή, τόσο μεγάλο το σπάσιμο των νεύρων από το καθημερινά ρεπορτάζ για το πότε έρχεται ο «παιχταράς», που από το εμβληματικό εκείνο παιχνίδι με την Κραϊόβα, πέρσι τον Δεκαπενταύγουστο, και τις τραγελαφικές χαμένες ευκαιρίες του να δώσει τη νίκη, ο τύπος καταδικάστηκε να ακούει συνεχή γκρίνια, η οποία βέβαια από ένα σημείο και μετά αποδείχτηκε δικαιολογημένη. Αν ο Καρέρα χτίσει την ομάδα πάνω σε 3-5-2 ή σε πραγματικό 4-3-3 όπως ο Πογέτ (σημ: το 4-3-3 έχει τρία φορ μπροστά, δεν είναι 4-2-3-1, δεν έχει δύο πλάγιους μεσοεπιθετικούς, το παιχνίδι από το πλάι ανεβαίνουν τα μπακ να το παράξουν), τότε ο Βέρντε δεν έχει κανένα νόημα να βρίσκεται στο ρόστερ. Έχει συμβόλαιο όμως, τον εμπιστεύεται μάλλον και ο κόουτς, οπότε η γκρίνια θα ανανεωθεί.

Χρήστος Αλμπάνης
Συμμετοχές: 31 (πρωτάθλημα 26, κύπελλο 5) – Γκολ: 4 (πρωτάθλημα 2, κύπελλο 2) – Ασίστ: 1 (πρωτάθλημα 1)
Ο 26χρονος εξτρέμ βελτιώθηκε σε σχέση με την πρώτη του σαιζόν στα κιτρινόμαυρα, εντούτοις, όσες φορές ο εκάστοτε προπονητής του τού έδωσε ρόλο βασικού, δεν έκανε το «βήμα παραπάνω» για να μονιμοποιηθεί. Έχουμε να θυμόμαστε ορισμένες πολύ όμορφες προωθήσεις παιχνιδιού, προσποιήσεις και απαλλαγές, εν μέσω όμως δεκάδων ημιτελών ενεργειών. Γενικότερα, περίεργο στυλ και σουλούπι για τη θέση, ώρες-ώρες θυμίζει ξυλοπόδαρο που τρεκλίζει, παλεύοντας να κοντρολάρει τα πόδια του ή virtual παίκτη σε κάποιο ηλεκτρονικό παιχνίδι που τον χειρίζεται παιδάκι που αγχώνεται όταν βγαίνει στην αντεπίθεση, πατώντας λάθος κουμπιά.

Βίκτωρας Κλωναρίδης
Συμμετοχές: 11 (πρωτάθλημα 7, κύπελλο 2, Europa League 2) – Γκολ: 2 (πρωτάθλημα 2) – Ασίστ: 0
Ο μοιραίος παίκτης του ChampionsLeague 2018-19 μάλλον ποτέ δεν ξεπέρασε τον αντίκτυπο της χαμένης ευκαιρίας του να δώσει τη νίκη στην ΑΕΚ κόντρα στην Μπενφίκα. Τραγική φιγούρα όσες φορές αγωνίστηκε φέτος, αναμενόμενο να αποχωρήσει, εφόσον δεν στηρίχθηκε ποτέ ψυχολογικά.

Μίλος Ντέλετιτς
Συμμετοχές: 9 (πρωτάθλημα 9) – Γκολ: 1 (πρωτάθλημα 1) – Ασίστ: 0
Ένας κλασικός «τίμιος» παίκτης μικρομεσαίων ομάδων που για κάποιον ακατανόητο λόγο βρέθηκε στην ΑΕΚ. Δόθηκε δανεικός στον Αστέρα Τρίπολης το Γενάρη και αποτελεί ακόμα μία περίπτωση παίκτη που πρέπει να αποχωρήσει.

Χρήστος Γιούσης
Συμμετοχές: 1 (πρωτάθλημα 1) – Γκολ: 0 – Ασίστ: 0
Δόθηκε το χειμώνα δανεικός στον Πλατανιά. Η όποια καριέρα του στην ΑΕΚ λογικά έχει τελειώσει. Έμειναν να θυμόμαστε τα δύο γκολ στο ντεμπούτο του πρόπερσι.


Επιθετικοί
Μάρκο Λιβάγια
Συμμετοχές: 41 (πρωτάθλημα 32, κύπελλο 5, Europa League 4) – Γκολ: 15 (πρωτάθλημα 9, κύπελλο 3, Europa League 3) – Ασίστ: 10 (πρωτάθλημα 6, κύπελλο 3, Europa League 1)
Ίσως ο ποιοτικότερος παίκτης της ΑΕΚ, όταν έχει κέφια είναι απλά ασταμάτητος. Δεν είναι ο φορ-κίλερ με τα 20+ γκολ τη σαιζόν, το καταλάβαμε αυτό ήδη από την προετοιμασία του καλοκαιριού του 2017 όταν είχε έρθει. Παρά ταύτα θα σκοράρει όταν το βάρος πέσει πάνω του, θα «κουβαλήσει» την ομάδα στα κρίσιμα σημεία των σαιζόν όταν οι άλλοι ρετάρουν. Η σέντρα του και τα στημένα του εν γένει είναι μάλλον τα καλύτερα στην Ένωση, από πέρσι που έφυγε ο Γκάλο. Το αδύνατο σημείο του παραμένει η εύκολη απώλεια ψυχραιμίας του. Απαραίτητη προϋπόθεση για επιστροφή στον πρωταθλητισμό η παραμονή του.

Νέλσον Ολιβέιρα
Συμμετοχές: 34 (πρωτάθλημα 27, κύπελλο 3, Europa League 4) – Γκολ: 16 (πρωτάθλημα 14, κύπελλο 2) – Ασίστ: 4 (πρωτάθλημα 3, κύπελλο 1)
Άξιο σέντερ φορ, με κάτι παραπάνω από μισή ουσιαστικά σαιζόν λόγω τραυματισμών πρόλαβε και έγραψε 16 τεμάχια. Έχει ελαττώματα, λ.χ. έχει αποδειχτεί πολλάκις ατομιστής, δεν ντριμπλάρει, δεν είναι ιδιαίτερα τεχνίτης, έχει όμως ξεκάθαρα αίσθηση του γκολ, δυνατό, «γεμάτο» ευθύβολο σουτ, παίζει άνετα «πλάτη» τον αντίπαλο και «γεμίζει» την περιοχή. Αυτονόητο ότι πρέπει να παραμείνει, ειδικά αν στο πλάνο παιχνιδιού του Καρέρα παίζει κομβικό ρόλο.

Σέρχιο Αραούχο
Συμμετοχές: 19 (πρωτάθλημα 15, κύπελλο 4) – Γκολ: 3 (πρωτάθλημα 3) – Ασίστ: 1 (κύπελλο 1)
Βλέποντας κανείς την αναλογία 3 γκολ σε 19 ματς μπορεί να βγάλει συμπέρασμα ότι στην τρίτη θητεία του στην Ένωση ο Σέρχιο υπήρξε απογοητευτικός. Οι αριθμοί ωστόσο δε λένε πάντα την αλήθεια. Ο πρωταθληματικός μας φορ ήρθε τέλη Γενάρη. Στο δεύτερο μόλις παιχνίδι του ως βασικός μας χάρισε την πρώτη νίκη μας σε ντέρμπι μετά από δύο χρόνια, σκοράροντας εντυπωσιακά κόντρα στον ΠΑΟ. Μέχρι τη διακοπή λόγω κορονοϊού είχε προλάβει να συμπληρώσει μόλις 8 παρουσίες, 5 ως βασικός, 3 ως αλλαγή, ολοκληρώνοντας 90λεπτο όμως μόνο μία φορά (στο 1-1 με τον Πανιώνιο). Στην διακοπή τραυματίστηκε και όταν ξεκίνησαν τα πλέι-οφ, ο Καρέρα τον μεταχειρίστηκε σαν κάναν Κρισάντους ή Γιακουμάκη, βάζοντάς τον ως επί το πλείστον αλλαγή στα τελευταία 15λεπτα ή ακόμα χειρότερα στα τελευταία 3λεπτα – 4λεπτα (βλ. ΑΕΚ-ΠΑΟ, ΠΑΟΚ-ΑΕΚ) για να «φαγωθεί» χρόνος. Του έδωσε μόλις δύο 90λεπτα, στα εντός με Άρη και ΟΣΦΠ, στα οποία όλως τυχαίως, ο παίκτης σκόραρε. Προσωπικά δεν βλέπω χειρότερο το Σέρχιο. Ο ίδιος τεχνίτης είναι, συμμετοχικός, καλός πασέρ, με τα ίδια γκολ πάνω-κάτω αν κάνουμε αναλογίες με λεπτά συμμετοχής. Ντεφορμέ και σε κακή ψυχολογική κατάσταση βρέθηκε. Πρέπει επιτέλους η ΑΕΚ να αποφασίσει τι θέλει από τον άνθρωπο. Θέλει να τον καταστήσει επιτέλους δικό της παίκτη με το κόστος που του αξίζει (ειρήσθω εν παρόδω, ναι και 1,5 και 2 και 2.5 εκατομμύρια τα αξίζει μια χαρά ο Αραούχο, οι καλοί φορ είναι ακριβοί, γι’ αυτό και ο Πόνσε με τα 21 γκολ ήταν χωρίς οψιόν, γι’ αυτό και ο τεχνιταράς Λιβάγια κόστισε 2 εκατομμύρια συνολικά και απαιτεί συμβόλαιο 1 εκατομμύριο, γι αυτό ο Ολιβέιρα αμείβεται με 1,2 εκατομμύρια. Στο σύγχρονο ποδόσφαιρο, το γκολ, η ασίστ, η τέχνη στο τελευταίο 1/3 του τεραίν ΚΟΣΤΙΖΟΥΝ. Αλλιώς Γιακουμάκης). Ή θέλει να συνεχίσει βλαχοκουτοπόνηρα να προσπαθεί κάθε σαιζόν να τον εκμεταλλεύεται για σκόρπια τρίμηνα-τετράμηνα με το λιγότερο δυνατό κόστος;

Γιώργος Γιακουμάκης
Συμμετοχές: 16 (πρωτάθλημα 13, κύπελλο 1, Europa League 2) – Γκολ: 0 – Ασίστ: 0
Πώς να κάνεις καριέρα σέντερ φορ, όντας εντελώς άμπαλος, χάρη σε ένα και μοναδικό εμβληματικό γκολ σε 30 ματς πρωταθλήματος. Ε λοιπόν, γι’ αυτό το ποδόσφαιρο είναι το ομορφότερο και γνησιότερο λαϊκό άθλημα. Επειδή δεν έχω καμία εμπιστοσύνη στον ΑΕΚτζή είμαι σίγουρος ότι αν επιστρέψει από την Πολωνία, θα τον υποδεχτεί με χαρά και θα ζητήσει να του δοθεί ευκαιρία για 4η χρονιά.

Ευθύμης Χριστόπουλος
Συμμετοχές: 3 (πρωτάθλημα 1, κύπελλο 2) – Γκολ: 0 – Ασίστ: 0
Προφανώς καμία σοβαρή κριτική.

Θεοδόσης Μαχαίρας
Συμμετοχές: 2 (πρωτάθλημα 2) – Γκολ: 0 – Ασίστ: 0
Παρομοίως…


ΡΟΣΤΕΡ 2020-2021
Ήδη όσο γράφονται αυτές οι γραμμές παρελθόν αποτελούν 5, οι: Μπάρκας (μεταγραφή στη Σέλτικ), Χουλτ (ελεύθερος), Κλωναρίδης (ελεύθερος), Ζεράλδες (διακοπή δανεισμού και επιστροφή στη Σπόρτινγκ), Βράνιες (διακοπή δανεισμού και επιστροφή στην Άντερλεχτ).
Στον «αέρα» κλασικά ο δόλιος ο Σέρχιο, μεταξύ ΑΕΚ και Λας Πάλμας, αφού ο δανεισμός του 31/7 έληξε και υποτίθεται θα ξεκινήσουν και πάλι διαπραγματεύσεις...
Επιστρέφουν από δανεισμό 5: Ντέλετιτς, Σιμάο, Γιούσης, Βασιλαντωνόπουλος, Γιακουμάκης.
Έχουν έρθει κάποιος Ενομπακάρε, άνεργος, με τελευταία σαιζόν που έπαιξε το 2018-19 στη Γ’ κατηγορία της Αγγλίας, σέντερ-φορ τον έχει το transfermarkt, ο οποίος παρουσιάστηκε μέσες-άκρες από τους ΑΡΔ σαν δήθεν χατίρι στον Καρέρα(!) και ένας Καρακλάγιτς, αριστερός εξτρέμ κατά το tranfermarkt, από την alma mater του Ίβιτς, την Προλετέρ. Έχουμε δει και Κρισάντους και Ζόριτς, τα περιμένουμε όλα.
Προϊόντα των Ακαδημιών (λολ) της μίας και των δύο ή μηδενικών συμμετοχών (Σταμούλης, Σαρδελής, Μαχαίρας, Χριστόπουλος, Μπότος κ.α.) δε γίνεται να υπολογίζονται προς το παρόν σοβαρά.

Μια κανονική ΑΕΚ που θα επιστρέψει στον πρωταθλητισμό, με σωστή χρηματοδότηση και προτεραιότητα το αγωνιστικό ζήτημα, εφόσον παίξει 3-5-2 ή αυθεντικό 4-3-3, εκτιμώ ότι χρειάζεται βασικό τερματοφύλακα, βασικό δεξί μπακ, βασικό αριστερό μπακ, τρία στόπερ (δύο για βασικούς, ο ένας ας είναι ο Βράνιες), έναν βασικό αμυντικό χαφ, ταυτόχρονη παραμονή Λιβάγια, Ολιβέιρα, Αραούχο και γενικό ξεσκαρτάρισμα.

Τέρμα: Μεταγραφή, Τσιντώτας Αθανασιάδης
Σέντερ μπακ: Μεταγραφή, Μεταγραφή (Βράνιες), Τσιγκρίνσκι, Μεταγραφή, Λάτσι Σβάρνας, Οικονόμου
Δεξί μπακ: Μεταγραφή, Παουλίνιο Μπακάκης, Βασιλαντωνόπουλος
Αριστερό μπακ: Μεταγραφή, Λόπες
Αμυντικά χαφ: Μεταγραφή, Σιμόες, Γαλανόπουλος
Κεντρικά χαφ: Κρίστιτσιτς, Σιμάνσκι, Σαμπανάτζοβιτς Σιμάο
Επιθετικά χαφ: Μάνταλος
Εξτρέμ: Βέρντε, Αλμπάνης, Καρακλάγιτς Ντέλετιτς, Γιούσης
Φορ: Λιβάγια, Ολιβέιρα, Αραούχο, Ενομπακάρε Γιακουμάκης

5 σχόλια :

  1. ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ. ΔΥΟ ΜΙΚΡΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ: Ο ΣΙΜΑΟ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΚΟΣ ΠΑΙΚΤΗΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ. ΚΑΙ 2. ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΕΝ ΤΕΛΕΙ ΘΑ ΒΡΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΤΟΥ ΧΟΥΛΤ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συγχαρητηρια για τις σκεψεις σου για την αγσπηνενη μσς ΑΕΚ περιπου τα ιδια λεμε εδω στον πειραια.Την μεγσλυτερη ζημια στην ΑΕΚ την κανουν οι γλυφτες δημοσιογραφοι μσκραν οι χειροτεροι ολων των ομαδων!Την αγαπη μου στον Εβρο οπου υπηρετησα το 93-94 στο Ε.Φ 6 στην Ν.Βυσσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο μελ απο τη πρώτη συνέντευξη που έδωσε τον Ιούνιο του 13 το χε πει πως θα παει έσοδα έξοδα, αρα σπαγγος μεν ξηγημενος δε. Απο τους παίκτες του υπάρχοντος ροστερ μονο 3 4 είναι επιπέδου ΑΕΚ. Ουσιαστικά δεν εχουμε σκαουτινγκ, ακόμα και ομάδες όπως ο αστέρας είναι στη φωτος μπροστά απο εμάς. Αν μπορούμε να πουμε κατι θετικο είναι ότι απο δίδυμο λυμπε καρντοσο κατι χειρότερο δυσκολα να δουμε αρα λογικά πιασαμε πατο. Με τραμπζον χασαμε χρυσή ευκαιρία να βγουμε Ευρώπη και πλέον μονο με πολυ τυχη θα ξαναμπουμε ομίλους γιουροπα. Για τη σεζόν 17 18 που αναφέρεις αδερφε, εννοείται πως δεν καναμε κατι τρελο τοτε Απλα ουσιαστικά μεσα απο εκείνη την πορεία χτηστικε το μεγαλύτερο αηητητο Εθνικο ρεκορ σε ευρωπαικα ματς. Ποντιος21

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. οι σκαουτερ κινούντε αναλογα με το χρημα που τους δινει ο πρόεδρος. τι να κανυν και οι σκαουτερ; παιρνουν τους ελευθερους...
    https://aekfcfanclubkarpathos.blogspot.com/
    -κιτρινομαυρο νυστερι-

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι 10 δημοφιλέστερες αναρτήσεις της εβδομάδας