Menu

HALL OF SHAME

Ποδόσφαιρο: Ψωμιάδης, Γρανίτσας, Παππάς, Νοτιάς, Θανόπουλος, Αδαμίδης, Κασνακίδης, Δημητρέλος, Original, ΑΡΔ
Μπάσκετ: Φιλίππου, Γρανίτσας, Δρόσος, Καραμανλής, Original - Βόλεϊ: Αλεξίου, Original, ΑΡΔ

Ένα ζεϊμπέκικο βαρύ...


Συχνά αναρωτιόμαστε για ποιο λόγο το ποδόσφαιρο θεωρείται ο βασιλιάς των σπορ. Πιστεύω πως η απάντηση βρίσκεται στην ποικιλία συναισθημάτων που κατορθώνει να προκαλεί. Η αγωνία ενόψει μιας εκτέλεσης πέναλτι, το δέος μπροστά στην επινόηση μιας ντρίμπλας, η συγκίνηση στο γκολ, ο εκνευρισμός για ένα χαμένο τετ-α-τετ. Αλλά και το γέλιο. Ναι, υπάρχει και αυτή, η αστεία πλευρά του ποδοσφαίρου. Πόσες φορές δεν έχουμε γελάσει με κάποια στραβοκλωτσιά που καταλήγει στην κερκίδα, ένα αποτυχημένο τάκλιν, ένα αυτογκόλ; Σίγουρα πολλές, ακόμα και όταν ο αυτουργός της γκάφας τυχαίνει να είναι παίκτης της ομάδας μας. Το χιούμορ και ο αυτοσαρκασμός άλλωστε ανέκαθεν διέκρινε εμάς τους ΑΕΚτζήδες από τους υπόλοιπους οπαδούς-φυτά. Συν τοις άλλοις, η διακωμώδηση επώδυνων καταστάσεων (αφού η λογική συνέπεια μιας γκάφας είναι συνήθως το γκολ του αντιπάλου) είναι και ένας εξαιρετικός τρόπος «ατσαλώματος» του οπαδού μπροστά στο φάσμα της απογοήτευσης και της μιζέριας.

Η παρούσα ανάρτηση αφιερώνεται στις «ζεμπεκιές». Χορός βαρύς το ζεϊμπέκικο. Μέσο εξωτερίκευσης συναισθημάτων, δείγμα λεβεντιάς και εσχάτως (νεοελληνικά φαινόμενα παρακμής) επίδειξη ψευτομαγκιάς. Όλα αυτά όμως εκτός γηπέδου. Εντός των τεσσάρων γραμμών οι «ζεμπεκιές» ενδείκνυνται μόνο για γέλιο.


Σωκράτης Παπασταθόπουλος, Καλαμαριά-ΑΕΚ, 2006/07
Από τα μεγαλύτερα ταλέντα του σύγχρονου ελληνικού ποδοσφαίρου ο Σωκράτης, πρόλαβε στα δύο χρόνια που έμεινε στην ΑΕΚ να δείξει και τις ικανότητές του στο …χορό. Ήταν σε ένα παιχνίδι με τον Απόλλωνα στην Καλαμαριά, το Φεβρουάριο του 2007. Ο Στέφανο Σορεντίνο αποφασίζει να του δώσει την μπάλα λίγο έξω από την περιοχή για να ξεκινήσει η ανάπτυξη του παιχνιδιού, αλλά ο νεαρός σέντερ-μπακ κοντρολάρει άσχημα, παραπατάει, ένα βήμα μπρος, ένα βήμα πίσω, γονατίζει και ο Μπούσι της Καλαμαριάς ισοφαρίζει σε 1-1. Ευτυχώς αργότερα η ομάδα κατάφερε να ανακτήσει το προβάδισμα και να φύγει με τη νίκη.

Dancing with the Stars: 7/10



Παντελής Καφές, ΑΕΚ-Μπάτε Μπορίσοφ, 2009/10
Φάση των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ και η ΑΕΚ σφυροκοπά τη Μπάτε Μπορίσοφ που με νύχια και με δόντια κρατάει το 2-2. Μετά από συνεχόμενες κόντρες μέσα στην περιοχή των Λευκορώσων η μπάλα φτάνει στον ξεμαρκάριστο Παντελή Καφέ. Ένα απλό κοντρόλ και ένα σουτ χρειάζονται για να γίνει το 3-2. Ο Παντελής όμως δεν υπολογίζει σωστά, χάνει την ισορροπία του και εκτελεί μια μεγαλόπρεπη και στυλάτη περιστροφή γύρω από τον εαυτό του σαν να βρίσκεται στην πίστα. Η ευκαιρία φυσικά θα χαθεί και το σκορ δε θα αλλάξει ποτέ… (00.50 στο βίντεο)

Dancing with the Stars: 9/10



Ντίνο Ντρίπιτς, ΑΕΚ-Παναθηναϊκός, 2010/11
Μεγάλη μορφή ο Ντίνο, τίμησε τη φανέλα με το Δικέφαλο για δύο μόνο αγώνες. Στον έναν από αυτούς τους δύο έκανε τους Ενωσίτες να πέσουν κάτω και να χτυπιούνται, αρχικά από τις κατάρες και στη συνέχεια από το γέλιο. Τελευταίο ματς των πλέι-οφ και ο Χριστοδουλόπουλος επιχειρεί μια σέντρα απελπισίας για τον Σισέ. Για κακή μας τύχη στην πορεία της μπάλας βρίσκεται ο Ντρίπιτς, που αντί να την διώξει, την αφήνει να περάσει από δίπλα του, ενώ ταυτόχρονα παραδίδει μαθήματα σε ερασιτέχνες για το πώς χορεύει ο σωστός μάγκας: παράλληλοι βηματισμοί, φιγούρα με το δεξί πόδι στον αέρα, περιστροφή και βαρύγδουπη βουτιά στα πατώματα.

Dancing with the Stars: 10/10



Στηβ Μπέλεκ, Όλη τη σεζόν 2011/12
Αν και από το Καμερούν ορμώμενος ο Στηβ, δεν άργησε να μυηθεί στα μυστικά του ζεϊμπέκικου, ξεδιπλώνοντας το ταλέντο του στα ελληνικά γήπεδα. Ειδικά στα ματς με την Κέρκυρα και την Ξάνθη έδωσε τα ρέστα του. Απίστευτες φιγούρες και αέρινο στυλ...

Dancing with the Stars: 8/10






And the winner is: Ντίνο Ντρίπιτς! Μπορεί στην ΑΕΚ να μην πέτυχε σαν ποδοσφαιριστής, μια θέση κριτή όμως στο επόμενο «Dancing» είναι σίγουρα δική του.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι 10 δημοφιλέστερες αναρτήσεις της εβδομάδας