Menu

HALL OF SHAME

Ποδόσφαιρο: Ψωμιάδης, Γρανίτσας, Παππάς, Νοτιάς, Θανόπουλος, Αδαμίδης, Κασνακίδης, Δημητρέλος, Original, ΑΡΔ
Μπάσκετ: Φιλίππου, Γρανίτσας, Δρόσος, Καραμανλής, Original - Βόλεϊ: Αλεξίου, Original, ΑΡΔ

Οι μεγαλύτερες σε έκταση ευρωπαϊκές νίκες της ΑΕΚ


Ενόψει των δύο αγώνων για τα Play-off του Europa League που θα σηματοδοτήσουν την έναρξη των ευρωπαϊκών υποχρεώσεων για τη φετινή σεζόν, η στήλη εγκαινιάζεται με μια αναδρομή στις πέντε μεγαλύτερες σε έκταση σκορ νίκες της ΑΕΚ σε ευρωπαϊκά ματς.


9 Αυγούστου 2001, ΑΕΚ 6-0 Grevenmacher
Η μεγαλύτερη σε έκταση ευρωπαϊκή νίκη της ΑΕΚ ήρθε στο ξεκίνημα της σεζόν 2001-02 στη Νέα Φιλαδέλφεια, για τον προκριματικό γύρο του Κυπέλλου Ουέφα. Αντίπαλος η Γκρεβενμάχερ από το Λουξεμβούργο, ομάδα κλάσεις κατώτερη από την ΑΕΚ που εκείνες τις χρονιές έφτανε τουλάχιστον ως τους «16» της διοργάνωσης. Οι παίκτες του Δικέφαλου απέδειξαν περίτρανα την ανωτερότητα τους μέσα στον αγωνιστικό χώρο, φιλοδωρώντας τους Λουξεμβούργιους με 6 τέρματα. Οι σκόρερ: 39’ Τσάρτας, 42’ Ζαγοράκης, 54’ Λάκης, 66’ και 90’ Νικολαΐδης, 70’ Κωνσταντινίδης
Αγωνίστηκαν οι: Ατματσίδης, Γεωργέας, Κωστένογλου (60’ Ραμπεσαντρατανά), Φερούζεμ, Κασάπης, Ζήκος, Ζαγοράκης (84’ Πετκόφ), Τσιάρτας, Λάκης, Κωνσταντινίδης (78’ Νάβας), Νικολαΐδης.
Προπονητής: Σάντος



13 Σεπτεμβρίου 1978, ΑΕΚ 6-1 Porto
Η κλήρωση για τον α’ γύρο του Κυπέλλου Πρωταθλητριών της σεζόν 1978-79 έφερε την ΑΕΚ αντιμέτωπη με την πρωταθλήτρια Πορτογαλίας Πόρτο. Η ονειρική αρμάδα του Λουκά Μπάρλου εξασφάλισε την πρόκριση από τον πρώτο αγώνα, «σκορπίζοντας» στη Φιλαδέλφεια τους «Δράκους» με το εντυπωσιακό 6-1. Το σκορ άνοιξε στο 3ο μόλις λεπτό ο Ντούσαν Μπάγεβιτς στο ευρωπαϊκό του ντεμπούτο με τα κιτρινόμαυρα. Στο 16’ με υπέροχη ατομική προσπάθεια, περνώντας στο διάβα του όποιον έβρισκε μπροστά του, ο Χρήστος Αρδίζογλου διπλασίασε τα τέρματα της ΑΕΚ. Άλλα δύο γκολ, από τον Μπάγεβιτς στο 20’ και τον Τάσο Κωνσταντίνου στο 39’ ανέβασαν τον δείκτη του σκορ στο 4-0. Οι Πορτογάλοι μείωσαν με τον Ολιβέιρα στο 50’, αλλά το επιθετικό κρεσέντο της Ένωσης δεν είχε σταματήσει. Στο 58’ ο Παντελής Νικολάου προωθήθηκε σε εκτέλεση φάουλ και με κοντινό πλασέ ρέφαρε για την ευθύνη του στο γκολ της μείωσης και δύο λεπτά αργότερα ο Θωμάς Μαύρος έβαλε το κερασάκι στην τούρτα με αριστερό πλασέ.
Αγωνίστηκαν οι: Χρηστίδης, Μουσούρης, Ιντζόγλου, Ραβούσης, Νικολάου, Αρδίζογλου, Τάσος, Νικολούδης, Μπάγεβιτς, Δομάζος, Μαύρος.
Προπονητής: Πούσκας



30 Σεπτεμβρίου 1999, ΑΕΚ 6-1 Torpedo Kutaisi
Ένα μήνα μετά το σοκ του αποκλεισμού από το ChampionsLeague από την ΑΙΚ Στοκχόλμης, η ΑΕΚ υποδέχεται στον α’ γύρο του Κυπέλλου Ουέφα τη γεωργιανή Torpedo Kutaisi. Η διαφορά δυναμικότητας είναι εμφανής και η ΑΕΚ φροντίζει να την αποδείξει ήδη από το πρώτο ημίχρονο το οποίο κλείνει πρηγούμενη με 4-0 (7’ πεν.Τσίριτς, 21’ Μπιέκοβιτς, 24’ Μαλαδένης, 44’ Κοπιτσής). Στην επανάληψη και με «σβηστές μηχανές» η Ένωση θα πετύχει άλλα δύο τέρματα, με τον Ντέμη στο 73’ και τον Κοπιτσή στο 88’. Για τους Γεωργιανούς έχει μειώσει στο 73’ ο Μεγκρελάτζε.
Αγωνίστηκαν οι: Ατματσίδης, Καλλιτζάκης, Ζήκος (57’ Γκρέταρσον), Δέλλας, Σαβέβσκι (66’ Μάρκος), Ματιάσεβιτς, Κοπιτσής, Μαλαδένης (50’ Κωνσταντινίδης), Τσίριτς, Νικολαΐδης, Μπιέκοβιτς.
Προπονητής: Τουμπάκοβιτς




18 Σεπτεμβρίου 1997. ΑΕΚ 5-0 Dinaburg
Η πορεία της ΑΕΚ μέχρι τα προημιτελικά του Κυπέλλου Κυπελλούχων τη σεζόν 1997-98 ξεκίνησε με μια ευρεία νίκη στη Νέα Φιλαδέλφεια απέναντι στη λετονική Ντίναμπουργκ. Δύο γκολ σημείωσε ο Χάρης Κοπιτσής (στο 37’ με πέναλτι και στο 45’) και από ένα οι Κατσαβός (63’), Καλλιτζάκης (66’) και Μαρτσέλο (77’).
Αγωνίστηκαν οι: Ατματσίδης, Κατσαβός, Κασάπης, Καλλιτζάκης, Ντόμπος (69’ Κωστένογλου), Κωστής, Σαβέβσκι, Μαχαιρίδης, Μαλαδένης (64’ Γκρέταρσον), Μπατίστα (30’ Μαρτσέλο), Κοπιτσής.
Προπονητής: Ντουμιτρίου




26 Οκτωβρίου 2000, ΑΕΚ 5-0 Herfolge
Όσοι βρέθηκαν στις κερκίδες του Σταδίου «Νίκος Γκούμας» στις 26 Οκτωβρίου 2000 είχαν την τύχη να παρακολουθήσουν ένα απίστευτο one-man show από τον Ντέμη Νικολαϊδη. Σε μεγάλη φόρμα ο επιθετικός του Δικεφάλου, «οργίασε» απέναντι στην άμυνα της Herfolge, φορτώνοντας με 4 γκολ τα δανέζικα δίχτυα (48’, 53’, 64’ και 75’). Τη …μονοτονία στον φωτεινό πίνακα του γηπέδου έσπασε ο Άκης Ζήκος με σουτ στο 61ο λεπτό. Ήταν άλλη μια ευρεία νίκη την τριετία 2000-2003 κατά την οποία η ΑΕΚ παρουσιαζόταν πολύ ισχυρή στην Ευρώπη και έφτανε συνεχώς ως τους «16» του Κυπέλλου Ουέφα.
Αγωνίστηκαν οι: Ατματσίδης, Καψής, Ζήκος, Φερούζεμ, Ζαγοράκης, Ρουίς (75’ Κωνσταντινίδης), Τσιάρτας (84’ Μαλαδένης), Λάκης (87’ Κωστένογλου), Κασάπης, Νάβας, Νικολαΐδης.
Προπονητής: Παθιακάκης



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι 10 δημοφιλέστερες αναρτήσεις της εβδομάδας